Skip to content

Pulled pork

Pulled pork

Över 60 min. För: 6 pers.

Bjud familjen eller vännerna på denna smakrika gryta kallad pulled pork så blir alla nöjda! Koka köttet med barbecuesås och lök tills det är riktigt mört och låt sen var och en lägga upp den goda köttgrytan i bröd med mogen mango, avokado, krispig majs, rödlök, gräddfil och toppa med koriander och lime.

Ingredienser:

1 1/2 kg benfri kotlett i bit
3 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbecuesåshickory (à 250 ml)

Till servering:
1 – 2 paket tortillabröd (kan även ätas med portionsbröd eller naanbröd)
1 fint strimlad rödlök
1 burk tomatsalsa (à 300 g)
1 burk majs (à 340 g)
3 dl gräddfil
1 mango
2 avokado
1 lime
Färsk koriander

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°C.

Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.

Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.

 Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.

Stek tortillabröden hastigt på vardera sida innan servering.

Till servering: Låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.