Skip to content

Stek- & grillbit med grönsaksmix

Stek- & grillbit med grönsaksmix

Ingredienser

1000 g Gourmetmörad Stek- & Grillbit
12 st hela vitlöksklyftor med skal
2 msk hackad färsk rosmarin
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk krossad svartpeppar
1 dl sockerärter, lättkokta
½ dl edamerbönor, kokta och plockade
1 dl sparristoppar, lättkokta
½ dl grillad paprika, skuren i fina bitar
4 st skivade rädisor
salt och peppar
2 msk smör

Så här gör du
Skiva köttet och bryn köttet i smör i en panna tillsammans med de hela vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser. Lyft ut köttet ur pannan och gnid väl in köttet. Fortsätt att bryna vitlökarna tills de är mjuka och gyllenbruna. Baka sedan köttet och vitlökarna i ugnen i ca 10 minuter på 130°C. Låt vila i 10 minuter i folie.

Smält smör i en kastrull och vänd in grönsakerna. Fräs snabbt utan att det tar färg. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg upp köttet på en tallrik med vitlökar och grönsaker runtomkring. Skeda lite av det smälta smöret från grönsakerna runt. Strö lite krossad svartpeppar över.