Ugnsbakad Fläskytterfilé med tomat och rosmarin

Ugnsbakad Fläskytterfilé med tomat och rosmarin

Ingredienser

800g Gourmetmörad Fläskytterfilé
400g cocktailtomater
200 g färska/frysta tinade haricots verts
4 st vitlöksklyftor
4 kvistar färsk rosmarin
1 ½ dl rödvin
1-2 msk kalvfond
salt och peppar

Till servering
Grönsallad
Gott lantbröd
ev. potatis eller quinoa

Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn filén runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsfast form med kant. Lägg haricots verts och tomater runt om köttet. Tryck ner de fyra vitlöksklyftorna bland tomaterna. Stick ner rosmarinkvistarna. Slå över rödvin och fond.

Ta ut formen ur ugnen när köttet är färdigt och lyft försiktigt ut det. Skär köttet i skivor och lägg tillbaka skivorna i formen. Servera med ett gott lantbröd och grönsallad. Vill man ha en matigare måltid, servera potatis eller quinoa till.