Fläskytterfilé med dijon- och gräddkokt savoykål

Fläskytterfilé med dijon- och gräddkokt savoykål

Ingredienser

600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
300 g strimlad savoykål
2 st morötter hyvlade på längden
100 g spenat
3 dl grädde
1 st hackad schalottenlök
1 dl vitt vin
1 msk smör
1 msk dijonsenap
1 st grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

Så här gör du
Bryn köttet i en panna eller på grillen, gnid in med salt och peppar. Baka färdigt i ugnen på 130°C i 20-25 minuter, låt vila i folie i 15 minuter innan servering. Stek löken i smöret,
tillsätt vin, senap, grädde och buljongtärning. Låt koka upp. Lägg i kålen och puttra under lock i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vid servering: Vänd in spenaten i den varma kålen, skiva köttet och lägg upp i djup tallrik. Kan serveras med kokt potatis eller ris om man så önskar.