Skip to content

Fläskytterfiléspett med vitlökssås, timjan och parmesanost

Fläskytterfiléspett med vitlökssås, timjan och parmesanost

Ingredienser

600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
1 dl färsk timjan
citronsaft
2 msk BBQ-sås
200 g hyvlad parmesanost
1 dl majonnäs
salt och peppar
1/2 dl olivolja
10 st vitlöksklyftor

Så här gör du

Hacka timjan och blanda med oljan.

Skär köttet i fina bitar och trä upp på spett.

Pensla köttet med BBQ-sås och grilla spetten eller stek i stekpanna, salta och peppra.

Ta upp spetten ur pannan och koka ur stekpannan med lite vatten. Koka ihop stekskyn och häll över i en skål. Om du valt att grilla spetten kan du hetta upp lite köttbuljong i en kastrull.

Vänd vitlöksklyftorna i lite olja och baka dem i ugnen på 175°C tills de är gyllenbruna. Plocka bort skalen och mixa dem med lite av stekskyn och blanda med majonnäsen.

Smaksätt med salt och timjan.