Skip to content

Grillad fläskytterfilé med persiljeris och pestoyoghurt

Grillad fläskytterfilé med persiljeris och pestoyoghurt

Ingredienser

600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
4 dl ris
4 msk hackad persilja
1 msk flytande kyckling- eller grönsaksbuljong
2 msk rostade pinjenötter
1 dl olivolja
1 kruka basilika
1/2 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
2 dl yoghurt
Salt och peppar

Så här gör du

Bryn köttet på grillen.

Salta och peppra och baka färdigt köttet i ugnen på 130°C eller på grillen på indirekt värme i ca 25 minuter.

Koka riset med buljongen enligt förpackning.

Blanda basilika, vitlök, pinjenötter, olivolja och mixa peston slät. Vänd i den rivna parmesanosten och dra några varv med pepparkvarnen.

Blanda 3 msk pesto med yoghurten, smaksätt med lite salt och peppar och ställ kallt.

Vid servering: Skiva köttet tunt, ringla över lite pesto och lite extra salt. Servera med den kalla yoghurtsåsen och eventuellt lite bröd.