Skip to content

Grillkryddad Fläskytterfilé med rostad majssalsa

Grillkryddad Fläskytterfilé med rostad majssalsa

Ingredienser

600 g Grillkryddad Fläskytterfilé
600 g potatis
1 burk majs (340 g)
2 1/2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
Paprikapulver

Så här gör du
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i jämna klyftor. Pensla med lite olja, strö över salt. Tillaga klyftorna i ugn i cirka 20 minuter.

Rosta majskornen i lite olivolja i en het panna tills de börjar bli gyllenbruna, ca 4 minuter. Lägg majskornen, resten av olivoljan, salt, citronjuice och chiliflakes i en bunke och mixa med mixerstav. Smaka av eventuellt med salt och chiliflakes. Lägg upp i en skål och pudra över lite paprikapulver efter smak.

Skiva köttet och stek/grilla det 3–4 minuter på varje sida. Servera med klyftpotatis, majssalsa och en grönsallad.