Skinka med kryddpeppar, franska örter och nejlika

Skinka kryddpeppargriljering

Skinka med kryddpeppar, franska örter och nejlika

Ingredienser

1 st färdigkokt skinka
4 msk krossad kryddpeppar
1 msk kryddnejlikor
4 msk torkade franska örter
20 st lagerblad
2 msk socker
1 l vatten

Så här gör du
Mixa 3 msk kryddpeppar, 1/2 msk kryddnejlika och 20 lagerblad i en matberedare. Lägg undan 1 msk kryddpeppar, 1/2 msk kryddnejlika och 4 msk franska örter till garnering.

Häll vattnet i en kastrull och blanda de mixade kryddorna i vattnet, tillsätt socker. Låt lagen koka upp och kyl sedan ned den.

Skär bort svålen och lägg skinkan i lagen. Låt den dra i kylskåp i ca 6 timmar. Ta upp och torka av den med lite hushållspapper. Strö över de franska örterna och garnera med krossad kryddpeppar och kryddnejlika. Skär skinkan i tunna skivor.

Skriv ut recept Dela recept