Julskinka & helgskinka recept

Julskinkan är den äkta klassikern på julbordet, ett måste för de flesta och kronjuvelen på julbordet. Hos oss på Nybergs Deli hittar du ett brett sortiment av svensk julskinka, skivad, rimmad eller färdigkokt.

I vårt sortiment finner du både rimmade och färdigkokta skinkor. Rimmad betyder att den är färsk och måste kokas eller tillagas i ugn medans den färdigkokta kan griljeras eller ätas som den är. Nedan hittar du många goda och varierade julskinka recept och tips på olika griljeringar. Det går att göra mycket olika saker av julskinkan förutom att ha på julbordet eller mackan, varför inte i en god pasta eller pytt, eller en gratäng tillsammans med potatis, pizza, ja bara fantasin sätter gränser.

Hem » Recept » Julskinka & helgskinka recept
Julskinka recept och helgskinka

Det finns många olika sätt att göra julskinka på. Vi har flera julskinka recept beroende på hur du vill ha den. Både rimmade och färdigkokta recept på skinka. Färdigkokt helgskinka eller julskinka kan du äta som den är eller griljera den på olika sätt. 

Exempel på recept på julskinka & helgskinka
  • God påskskinka
  • Skinka med grönt täcke
  • Julskinka med tillbehör som fikon och valnötter
  • Italiensk variant på julskinka
Variera julskinkan i olika maträtter

Det är vanligt att det blir mat över efter julbordet. Kanske har du kvar rester av julskinkan efter helgerna som du inte vet vad du ska göra av? Här kan du vara väldigt påhittig, skiva skinkan i tärningar eller strimlor och lägga i en pyttipanna, i en pasta eller göra en gratäng tillsammans med julens överblivna potatis. 

Griljeringar

Att griljera sin julskinka är både enkelt och väldigt gott! Läs mer om våra griljeringar och hur du gör i våra recept. Att griljera är enkelt och en riktig klassiker som sätter pricken över i:et. 

Alltid svenskt kött

Julskinka på julbordet är något av en ursvensk tradition, vi erbjuder alltid svensk julskinka från svenska grisar. Vi säkerställer noga kvaliteten på våra julskinkor och redan vid advent kan man börja njuta av julskinkan tillsammans med en god macka med senap. Nyberg Deli är ett familjeägt företag med anor från 1927 och vi vet vikten av traditioner och kvalitet. Vi har i vårt sortiment flera olika sorters julskinkor som gör hela december månad till en kulinarisk njutning. 

Så här gör du

Julskinka griljerad med senap, äggula och ströbröd är enkelt och gott, en riktig klassiker. Blanda ägg med senapen, pensla på den färdigkokta julskinkan och strö över ströbrödet. Griljera sedan julskinkan mitt i ugnen i ca 15 minuter på ca 225° tills julskinkan fått fin färg. Nu kan du göra dig en god skinkmacka, passar lika bra på hårt som mjukt bröd, ta en ordentlig skiva skinka och bred på senap och njut!

Skinkan håller i drygt en vecka i kylen när du öppnat den!