Fläskytterfilé med vitlöksmarinerade champinjonspett och yoghurtsås
Fläskytterfilé med vitlöksmarinerade champinjonspett och yoghurtsås
Recept för 4 pers.
Ingredienser:
ca 800 g fläskytterfilé, naturell eller färdigkryddad
250 g små champinjoner
2 stora vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 msk honung
0,5 tsk malen koriander
Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk tahini (osaltad)
1/2 pressad citron
salt och svartpeppar
Till servering:
Grillade grönsaker
Gör så här:
Trä svamparna på spett.
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Häll den över spetten
och marinera minst 1 timme, gärna längre.
Grilla spetten runt om tills de är mjuka med fin färg, ca 10 min. Salta, peppra och ringla över resten av marinaden.
Rör ut tahini med citronsaften.
Blanda ihop med yoghurt och smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Grilla 3 – 4 minuter på varje sida eller helgrilla, tills köttets innertemperatur är 72°C. Krydda med salt och peppar.
Servera med grillade grönsaker eller rostad potatis!