Fetaostpasta med strimlad fläskytterfilé, paprika och oliver

Hem » Recept » Fetaostpasta med strimlad fläskytterfilé, paprika och oliver

Recept för 2-3 pers.

Ingredienser:

400 g valfri pasta
1 förpackning strimlad fläskytterfilé 350g
1 msk rapsolja
150 g grillad paprika på burk
2 vitlöksklyftor
1 konservburk körsbärstomater 400g
1 dl vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
1 dl urkärnade svarta oliver, gärna Kalamata oliver
150 g fetaost
1 kruka basilika
Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
Stek köttet på hög värme tills det fått fin färg, lägg åt sidan. Fräs vitlöken i oljan, tillsätt tomaterna och vinet, låt koka ihop 4-5 min.
Blanda i köttet, paprika och oliver, späd med lite pastavatten. Tillsätt den nykokta pastan och blanda runt.

Lägg upp och smula över fetaosten, avsluta med att strö över basilika.

Fetaostpasta med strimlad fläskytterfilé, paprika och oliver