Fläskytterfilépasta

Fläskytterfilépasta

Recept för 4 pers.

Ingredienser:

400 g pasta
500 g  fläskytterfilé
400 g champinjoner
3 dl grädde
2 st vitlöksklyftor
1 dl schalottenlök
1 citron
2 msk färsk timjan
salt
svartpeppar
smör och olja till stekning

Gör så här:

Strimla fläskytterfilén, klyfta champinjonerna och bryn alltsammans i olja eller smör tills köttet är genomstekt.
Sänk värmen och lägg i en stor klick smör. Tillsätt vitlök, lök, timjan och rivet citronskal. Blanda runt och låt fräsa ca 1 min.
Häll på grädden och koka tills den blir simmig. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente. Häll av vattnet och lägg ner pastan i såsen, rör runt så all pasta täcks av sås.

Tillsätt parmesan.