Fläskytterfiléwok med strimlad fläskytterfilé och nudlar

Hem » Recept » Fläskytterfiléwok med strimlad fläskytterfilé och nudlar

Recept för 3-4 pers.

Ingredienser:

300 gram äggnudlar
1 förp strimlad fläskytterfilé 350g
1 skivade morot
1 gul lök
2 vårlök eller ½ purjolök
1 röd paprika
1 broccolibukett
1 vitlök
1 msk röd currypasta
2 msk sesamolja
2 msk kinesisk soja
Färsk koriander

Gör så här:

Koka upp vatten till nudlarna. Koka nudlarna i 4-5 minuter. Häll av i ett durkslag. Sätt åt sidan.
Skiva champinjonerna, strimla purjolöken, paprikan och skär broccolin i mindre bitar.
Värm en wok eller stor stekpanna med höga kanter, häll i olja och fräs köttet på hög värme tills det fått fin färg.
Tillsätt grönsakerna, börja med de som tar längst tid som broccolin och paprikan. Efter 2-3 min tillsätt purjolöken och champinjonerna.
Tillsätt currypastan, sesamoljan och soja. Låt fräsa ihop under omrörning, lägg ner nudlarna och låt fräsa med i ca 2 minuter.

Servera med sweet chili och färsk koriander.

Fläskytterfiléwok med strimlad fläskytterfilé och nudlar