God påskskinka

Helgskinka

God påskskinka

Under 30 min.

En härlig, örtgriljerad påskskinka är ett trevligt inslag på påskbordet.
Griljeringen är superenkel att göra och med Nyberg Delis färdigkokta skinka dröjer det inte länge innan ljuvliga dofter sprider sig i köket.

Ingredienser:

Ca 3 kg färdigkokt helgskinka
Griljering
1 msk dijonsenap
2 msk svensk senap
1 msk flytande honung
1 äggula
1 kruka persilja
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl ströbröd

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.

Griljering: Blanda senap, honung och äggula. Mixa persilja och ströbröd till ett grönt smul.

Ta bort svålen.

Lägg skinkan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över majsstärkelse. Pensla eller bred senapsblandningen på skinkan och strö sedan på ströbrödet.

Griljera skinkan mitt i ugnen tills den fått fin färg, 10 – 15 minuter. Låt den kallna snabbt.

Skriv ut recept Dela recept