Satayspett med jordnötssås kålrotsallad

Nybergs_230313_017

Satayspett med jordnötssås kålrotsallad

Recept för 4 pers.

Ingredienser:

800 g fläskytterfilé Asian bbq eller naturell
4 dl jordnötssås
1-2 huvudsallad
4 dl finstrimlad kålrot
2 grovhackade vitlöksklyftor
1-2 hackad chili
2 msk socker
6 halverade haricotsverts
3 msk rostade jordnötter
2 msk fisksås
4 msk färskpressad lime
1 dl klyftade körsbärstomater
Jasminris

Träspett (lägg i blöt en stund innan)

Gör så här:

Skiva fläskytterfilén så tunt du kan, trä upp de tunna skivorna ”lite vågigt” på spett.
Grilla gyllenbruna. Använder du naturell fläskytterfilé så salta och peppra köttet. Koka riset.

Kålrotsallad

Finstrimla kålroten (låt ligga i iskallt vatten så länge)
Mortla eller grovmixa vitlök och chili till en pasta, tillsätt socker och mosa sen i haricotsverts och jordnötter tills de är lättmosade. Blanda i fisksås, lime och rör tills sockret är upplöst.
Låt kålroten rinna av och vänd den i röran.

Servera spetten i salladsblad, toppa med kålrotsallad och  jordnötssås samt jasminris

Skriv ut recept Dela recept