Stek- & grillbit med tomatsalsa

Stek- & grillbit med tomatsalsa

Under 30 min. För 4 pers.

Fläskkotlett med tomatsalsa är ett färggrant och fantastiskt gott recept! Servera salsan och de saftiga kotletterna ihop med rykande ris.

Ingredienser:

4 port ris
1 stek- & grillbit
1 rödlök
2 tomater
1 grön paprika
1/2 citron
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skala och hacka löken fint. Skär tomater i tärningar. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Blanda grönsakerna i en skål. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Krydda med citronskal och -saft, salt, peppar och sambal oelek. Rör i olivolja.

Skär köttet i ca 1,5 cm tjocka skivor. Krydda kotletterna med salt, peppar och paprikapulver. Bryn dem i matfett i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 5 – 6 minuter.

Servera kotletterna med riset och tomatsalsan.