Stekt kotlett med ugnsrostade rotsaker och fetakräm

Stekt kotlett med ugnsrostade rotsaker och fetakräm

Ingredienser

1000 g Gourmetmörad benfri kotlett
1/2 kålrot
1 st gul lök
2 st morötter
10 st små potatisar
1 st broccolibukett
1 st röd paprika
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 dl crème fraiche
200 g fetaost
svartpeppar
färsk oregano

Så här gör du
Sätt ugnen på 225 grader. Skala lök, kålrot, morötter och skär i bitar. Skrubba och dela potatisen i halvor. Skär broccolin i mindre buketter och paprikan i bitar. Lägg alla grönsaker utom broccoli och paprika i en ugnsfast form eller på en plåt. Ringla över olivolja och lite flytande honung. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Rör om då och då. När 10 minuter återstår av tiden, lägg i broccoli och paprika i formen.

Mosa ihop fetaosten och creme fraiche med en gaffel. Smaka av med svartpeppar och blanda ner 1-2 matskedar färsk oregano.

Skär kotletten i ca 3 cm tjocka skivor. Stek i smör ca 4-5 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Ta ut rotfrukterna ur ugnen och strö över färsk oregano. Servera kotletten med de ugnsbakade rotfrukterna och fetaostkrämen.