Whiskeymarinerade kotletter med coleslaw och sötpotatis

Whiskeymarinerade kotletter med coleslaw och sötpotatis

Ingredienser

1000 g Gourmetmörad benfri kotlett
2 st sötpotatisar, skivade
1 litet vitkålshuvud (strimlat)
1 st morot, riven
1 dl majonnäs
0,5 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk socker
0,5 tsk salt

Marinad
0,5 dl whiskey eller bourbon
0,5 dl ketchup
0,5 dl olja
1 tsk soja

Så här gör du
Blanda ingredienserna till marinaden, skiva köttet och låt det marinera minst en timme.
Koka upp saltat vatten. Skär vitkålen i tunna strimlor och riv moroten grovt. Doppa vitkålen snabbt i det kokande vattnet och skölj den sedan direkt i iskallt vatten.

Blanda majonnäs, gräddfil, senap, vinäger, socker och salt i en bunke. Blanda ner vitkål och morot. Låt coleslawen stå i kylen fram till servering.
Skala och skär sötpotatisen i skivor. Stek i olja tills de är gyllenbruna. Strö över flingsalt. Stek köttet ca 3 min på varje sida.