Fuskvilt-gryta

Ingredienser Recept för 4 pers. 700 g Gourmetmörad Fläskytterfilé eller 2 förpackningar Färdigstrimlad fläskytterfilé 6 små steklökar 200 g trattkantareller 2,5 dl matlagningsgrädde 2 msk viltfond 1/2  tsk svartpeppar 1 dl lingon eller lingonsylt Till servering: ris eller pressad potatis Så här gör du: Skiva köttet och bryn i smör i en djupare stekpanna. Ta…

Läs mer

Helstekt fläskytterfilé med päron- och ädelostsallad

Ingredienser 600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé 2 vitlöksklyftor Färsk timjan, persilja, rosmarin Skal av 1 citron Rapsolja Kalvfond 2 päron 150 g ädelost 50 valnötter 1 morot 1 röd lök 2 vitlöksklyftor 1 lagerblad Torkad timjan 1 kanelstång 3 msk farinsocker 3 dl rödvin 3 dl vatten 2 msk kalvfond Maizena Salt och peppar Jordärtskockor Potatis…

Läs mer

Fläskytterfilé med rostade rotsaker, broccoli och olivolja

Ingredienser 600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé salt & peppar 1 st aubergine 1 st zucchini 1 bunt vårlök 2 st morötter 2 st palsternackor 1 broccoli 1 st rödlök 3 st vitlöksklyftor 1 msk timjan olivolja citronsaft Så här gör du Bryn köttet i en panna eller på grillen, salta och peppra. Baka färdigt i ugnen…

Läs mer

Fläskytterfilé med hel rostad potatis

Ingredienser Recept för 4 pers. 1 Gourmetmörad fläskytterfilé, ca 1 kg 2 msk smör salt och peppar 800 g små delikatesspotatis olivolja flingsalt till servering bearnaisesås Så här gör du: Värm ugnen till 175°C. Skär ett rutmönster i köttet. Bryn fläskytterfilén i smör så att ytan får fin färg. Salta och peppra. Stek färdigt den…

Läs mer

Klassisk fläskytterfilé med coleslaw och het chiliröra

Ingredienser 400 g Gourmetmörad fläskytterfilé salt och peppar 2 msk smör Coleslaw 300 g strimlad vitkål 150 g strimlade morötter 1/2 dl crème fraiche 1 liten, fint hackad rödlök 1 tsk senapspulver 1 tsk HP sås 1 tsk chilisås salt och peppar Het chiliröra med lime 1 dl krossade tomater 1/2 tsk chilipulver 1/2 tsk…

Läs mer

Ugnsbakad Fläskytterfilé med tomat och rosmarin

Ingredienser 800g Gourmetmörad Fläskytterfilé 400g cocktailtomater 200 g färska/frysta tinade haricots verts 4 st vitlöksklyftor 4 kvistar färsk rosmarin 1 ½ dl rödvin 1-2 msk kalvfond salt och peppar Till servering Grönsallad Gott lantbröd ev. potatis eller quinoa Så här gör du Sätt ugnen på 200 grader. Bryn filén runt om i smör i en…

Läs mer