Smårätter recept

Smårätter är perfekta både som förrätt, som tillbehör till en god middag eller som tilltugg till drinken. De är enkla att förbereda och går oftast snabbt att tillaga och det bästa av allt, de går att variera i massor! Prova exempelvis snittar av olika slag eller potatis som passar till alla kötträtter. Här har du många enkla och goda recept på våra smårätter.

Exempel på smårätter

En smårätt kan innebära olika saker men har en sak gemensam – de är goda och sätter verkligen mersmak på middagen eller festen. Smårätter är perfekta om du ska till ett knytkalas och vill bidra till en buffé av godsaker. De är också förträffliga att ha på bordet i trädgården en varm sommardag när du har fest. Och sist men inte minst är de goda till en drink eller ett glas vin som tilltugg. 

Här på Nybergs Deli hittar du recept på smårätter som passar till livets alla tillfällen eller säsonger. 

  • Snittar – går att variera i oändlighet och kan till exempel göras med skinka eller rostbiff, en god röra och någon frukt eller grönsak på toppen. 
  • Spett – Spetsa kött, grönsaker och annat mums på ett spett och grilla. Ser smakligt ut och är det också! Variera så att det finns många varianter.
  • Potatis till köttet – En av vår vanligaste råvara, potatisen, kan serveras kokt, stekt, som potatiskaka, ugnsbakad, saltrostad eller i klyftor med örter. Detta är bara några exempel. Kolla hur du kan tillaga potatis bland våra smårättsrecept.
  • Grönsaker – Prova ugnslagade grönsaker som bevarar smaken och saftigheten och som till kött smakar otroligt gott. 
  • Såser – Vad vore livet utan såser? Ta en stund och läs våra recept på fantastiska såser som verkligen kommer ge krydda åt din middag.

Ett perfekt sätt att smaka lite av varje

Det idealiska med smårätter är att folk får möjlighet att ta lite av varje för att se vad de tycker om. När du serverar en komplett middagsrätt kanske inte alla tycker om det de får på tallriken. Med smårätter löser du det problemet. Dessutom är ju smårätter så fina att se på när du lägger upp dem i olika skålar och fat. När du gör smårätter, se till att du gärna gör för både stora och små gäster om det är många som är bjudna.