Rimmad Julskinka Fryst, svensk

Hem » Sortiment » Rimmad Julskinka Fryst, svensk

Rimmad Julskinka Fryst, svensk

Julskinkan är skuren och nätad så att den får en rund och vacker form.

Ingredienser

Skinka* av gris (90 %), vatten, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E301, E331,
konserveringsmedel E250.

Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen, då produktsammansättningen kan komma att ändras.

Näringsvärde/100 g

Energi 798 kJ/191 kcal
Protein 21g
Kolhydrater 2g varav sockerarter 2g
Fett 11g varav mättat fett 4g
Salt 2,3g

*Ursprung: Sverige

Finns på Willys & Hemköp

Vad kan vara mer svenskt än att pryda julbordet med en rimmad julskinka, med ursprung från Sverige såklart? Julskinkan är ofta julens höjdpunkt och räcker länge. Den kan ätas som den är, läggas på mackor eller skivas tunt och ha i sallader eller pyttipanna när julen är över och det finns rester kvar. Du kan hitta vår rimmade frysta julskinka i matbutiker som Willys och Hemköp. 

Psst! Vi har även färdigkokt julskinka och den vann Bäst i test 2021!

Vad betyder rimmad julskinka?
Har du undrat över vad “rimmad” egentligen betyder? Att rimma livsmedel som skinka eller fisk innebär att man konserverar den på ett sätt som gör att den håller längre. Detta är en gammal metod som funnits i århundraden och som vi fortsätter att använda även in i våra dagar. Rimning innebär att man saltar köttet på ett visst sätt, men det kan också innebära att man gör en lag som man lägger köttet eller fisken i. 

När man rimmar julskinka så låter man den ligga i saltlake i några dagar. I lagen finns även en liten mängd socker som gör att skinkan blir sådär härligt mjuk. Resultatet av rimning är med andra ord en längre hållbarhet på gammaldags vis – och en bättre smak och finare konsistens. På Nybergs Deli har vi gjort rimmad julskinka fryst sedan vi började och vi vet exakt hur det går till. Så att du sedan kan ge dig ut i butikerna och få den godaste skinkan någonsin!

Vår frysta rimmade julskinka är svensk precis som traditionen
För många är skinka det som gör att det känns som riktig jul men att den är svensk är nog det allra viktigaste. Att äta skinka är ju en ursvensk tradition så visst vore det lustigt om vår skinka eller våra tillagningsmetoder inte var detsamma? Vår frysta rimmade julskinka på Nybergs Deli är 100 % svensk och producerad i Sverige. Det kan du vara säker på!

Goda recept på skinka
Är du lite nyfiken på hur man kan laga skinka på olika sätt och med olika recept? Då ska du kika vidare på våra olika recept på jul- och helgskinka här. Tänk också på att skinkan också passar alldeles utmärkt till påskbordet och till andra viktiga högtider. Testa en modernare tvist eller kör på det klassiska, vilket du vill. Du kan också variera den i olika maträtter, göra snittar med den och inte minst griljera den på olika sätt. Låt dig inspireras och upptäck julskinkan från sina bästa sidor.