Skinka med apelsin och nejlika

Ingredienser 1 st färdigkokt skinka 1 st ägg 2 msk apelsinsaft + skal 4 msk vatten 1 dl ströbröd 2 msk sötstark senap 20 hela nejlikor Så här gör du Strimla apelsinskal och koka upp i lite vatten. Häll bort vattnet och lägg apelsinstrimlorna i en skål. Blanda ägg, ströbröd, vatten apelsinsaft och senap till…

Läs mer

Skinka med exotiska smaker

Ingredienser 1 st färdigkokt skinka 1 st ägg 6 msk vatten 1 dl ströbröd 1 msk sesampasta 2 msk råsocker 1 tsk kryddpeppar 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver 1 tsk koriander 1 tsk vitpeppar 1 msk russin 3 msk mixade blandade nötter Så här gör du Mixa i en mixer nötter, russin, kryddor, socker…

Läs mer

Skinka med örtgriljering och citrus

Ingredienser 1 st färdigkokt skinka 4 msk grov söt-stark senap 4 msk hackade färska örter, timjan, oregano, mejram och persilja 1 tsk stötta svartpepparkorn Zest från en apelsin Zest från en citron 3 äggulor 4 msk ströbröd Så här gör du Blanda senap, ägg, peppar, 3 msk ströbröd, örter och zest. Drag av svålen. Torka…

Läs mer

Skinkmacka med färskost och chorizo

Ingredienser Lite överbliven skinka 3 msk färskost lite chorizokorv i tunna skivor 2 msk hackad vårlök Spisbröd Citronstrimlor Salt och peppar Så här gör du Bred färskost på på bröden, toppa med skinka, korv, lök, salt, peppar och citronstrimlor.

Läs mer

Koka eller ugnsbaka Julskinka

Ingredienser Tillbehör Ugnsfolie eller stekpåse Stektermometer Griljera 1 ägg 1 msk senap Ströbröd Tina djupfryst skinka Tina i kylskåp Ta den djupfrysta julskinkan ur frysen två dagar innan den skall tillagas. Tina skinkan i kylskåpet, fram tills den dag du skall tillaga den. Ta sedan ut skinkan i rumstemperatur ca 5 timmar innan den ska…

Läs mer