Tillaga Julskinka i ugn

Så här gör du: Värm ugnen till 175°C. Täck skinkan med aluminiumfolie och baka i ugn tills skinkan uppnår en kärntemperatur på 70°C, använd köttermometer. Drag av nät och svål försiktigt när skinkan är helt kall och griljera. Griljering: 2 msk valfri senap (gärna lite grövre) 1 tsk råsocker (vanligt socker fungerar också bra) 1…

Läs mer

Snittar med skinkröra och fikon

Snittar med skinkröra och fikon

Ca 20st, passar perfekt till glöggminglet 200g färdigkokt Nybergs Deli Julskinka ½ rödlök 1 msk skånsk senap 1 dl creme fraiche 1 msk majonäs 4 fikon Kavring Salt och peppar Så här gör du Strimla julskinkan i mindre bitar och blanda med finhackad rödlök, senap och creme fraiche och majonäs. Smaka av med salt och…

Läs mer

Klassisk griljering

Klassisk griljering

1 st färdigkokt Nybergs Deli Julskinka 2 msk skånsk grov senap 1 tsk råsocker 1 ägg 1 dl ströbröd Så här gör du: Värm ugnen till 225°C. Skär bort svålen på skinkan och blanda ägg, senap och socker. Pensla på blandningen på skinkan och strö över ströbröd. Griljera i ugnen ca 20 min eller tills…

Läs mer

Smaskiga snittar av helgskinka

För ca 15 st snittar. Ett roligare och enklare sätt att äta påskens skinka på. Ingredienser: Några skivor helgskinka 1 msk dijonsenap ½ dl crème fraiche Babyspenat Tandpetare Picklad lök: 2 rödlökar 1 dl ättiksprit 2 dl strösocker 3 dl vatten 3 pepparkorn 1 lagerblad Gör så här: Börja med löken. Skala och skiva den tunt. Blanda ättika, socker och vatten och…

Läs mer

God påskskinka

Under 30 min. En härlig, örtgriljerad påskskinka är ett trevligt inslag på påskbordet. Griljeringen är superenkel att göra och med Nyberg Delis färdigkokta skinka dröjer det inte länge innan ljuvliga dofter sprider sig i köket. Ingredienser: Ca 3 kg färdigkokt helgskinka Griljering 1 msk dijonsenap 2 msk svensk senap 1 msk flytande honung 1 äggula…

Läs mer

Skinka med grönt täcke

Ingredienser 1 st färdigkokt skinka 2 äggulor 1 dl dragon 1 dl timjan 1/2 dl oregano 1 tsk vitt vin 1 dl ströbröd salt och svartpeppar Så här gör du Värm ugnen till 225°C. Mixa örterna (använd matberedare) och blanda med äggulorna. Rör ned vitt vin, ströbröd, salt och peppar. Ta av nätet, skär bort…

Läs mer

Apelsin- och rosmarin marinerad julskinka

Ingredienser 1 st färdigkokt skinka 5 dl vatten 4 st apelsiner 3 kvistar rosmarin 1 msk socker Så här gör du Finstrimla skalet av fyra apelsiner. Koka upp vatten och lägg ned rosmarin, socker och apelsinstrimlor och låt marinaden koka upp så att sockret löser sig. Skär bort svålen och lägg skinkan i marinaden och…

Läs mer

Skinka med kryddpeppar, franska örter och nejlika

Ingredienser 1 st färdigkokt skinka 4 msk krossad kryddpeppar 1 msk kryddnejlikor 4 msk torkade franska örter 20 st lagerblad 2 msk socker 1 l vatten Så här gör du Mixa 3 msk kryddpeppar, 1/2 msk kryddnejlika och 20 lagerblad i en matberedare. Lägg undan 1 msk kryddpeppar, 1/2 msk kryddnejlika och 4 msk franska…

Läs mer

Skinka Italiano

Ingredienser 1 st ägg 1 dl ströbröd 2 msk tomatpuré 6 msk vatten 1 msk råsocker 2 msk rostade pinjenötter 1 msk vitvinsvinäger ½ tsk salt peppar fina blad av basilika till garnering 4 msk tomatpuré 2 msk socker 1 tsk balsamvinäger salt och peppar Så här gör du Mixa nötter, tomatpuré, vatten, vinäger, salt…

Läs mer