Fläskytterfiléspett med somrig salsa

  Recept för 4 pers. Ingredienser: 1 Gourmetmörad Fläskytterfilé från Nybergs Deli, ca 1 kg Marinad med hetta: 1 dl Olivolja 1 tsk chiliflakes 1 tsk sambal oelek 2 vitlöksklyftor 1 tsk pepparmix Salt Fruktig salsa: 1 mango 2 jalapeno 2 salladslökar 1 msk socker 1 msk pressad citron 1 tsk riven ingefära 2 krm…

Läs mer

Fläskytterfilé med rostad sötpotatis och avocadoröra

Under 30 min. För 4 pers. Smaskigt recept med fläskytterfilé tillsammans med rostad sötpotatis och en krämig avokadoröra. Ingredienser: 6-800 g fläskytterfilé 1 kg sötpotatis 1 msk olja salt peppar 2 st avokado 1 lime Gör så här: Tvätta sötpotatisen och skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda med oljan och krydda med salt och…

Läs mer

Fläskytterfilé med parmesan-potatis

Under 60 min. För 4 pers. Ingredienser: 800g fläskytterfilé 200g små skogschampinjoner eller vanliga champinjoner 250g steklök 0,5 dl svarta sesamfrön 1/2 kruka färsk timjan salt peppar Parmesan-potatis: 800g potatis flytande smör 75g parmesanost salt peppar Gör så här: Lägg fläskytterfilén i en ugnsfast form. Addera de skalade steklökar och hela skogschampinjoner. Salta, peppra och…

Läs mer

Fläskytterfilé med klyftpotatis och dragonsås

Under 30 min. För 4 pers. En snabb och enkel favorit! Det möra köttet passar perfekt till en snabblagad dragonsås, klyftpotatis och en god tomatsallad. Ingredienser: 900 g potatis 4 tomater ca 550 g fläskytterfilé 2 dl crème fraiche 1 msk olja salt peppar 1 tsk vinäger 1 dl mjölk 1/2 msk smör eller margarin 2 tsk dragon Gör så här: Sätt ugnen på 225°…

Läs mer

Kotlett med fuskbea och klyftpotatis

Under 30 min. För 4 pers. Lyxigt, snabblagat och mättande recept på kryddstekta saftiga fläskkotletter. Till köttet serveras gyllenbrun ugnsrostad potatis, en smakrik bea som du gör på ett kick tillsammans med smetana samt krispiga rädisor och haricotsverts. En riktig fest för smaklökarna! Ingredienser: 1 stek- & grillbit 900 g potatis (gärna cecile) 1 msk olivolja salt…

Läs mer

Salsa Verde

En Italiensk klassiker som passar utmärkt till fläskytterfile Ingredienser 100 g bladpersilja 3 sardeller 1 vitlöksklyfta 1 msk kapris 1 äggula 1 dl rapsolja 1 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar   Så här gör du Rensa bort de grövsta persiljestjälkarna, blanda persiljebladen tillsammans med sardeller, vitlöken, kaprisen och äggulan i en stavmixer.…

Läs mer

Guacamole

Ingredienser 1 schalottenlök 1/2 msk smör 3 avocados 1 tomat 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk crème fraiche 1 msk limejuice 2 krm salt 1-5 droppar tabasco Så här gör du Hacka och stek löken mjuk i smöret. Dela och gröp ur innanmätet ur avokadon. Hacka tomaten fint. Mixa alla ingredienser till en slät smet. Smaka…

Läs mer

Coleslaw

Ingredienser 250g strimlad vitkål 1  grovt riven morot 1 gul lök 1 dl creme fraiche 1/2 dl majonnäs 1 tsk fransk senap 1 tsk citronsaft 1 tsk salt svartpeppar Så här gör du Strimla vitkålen och riv moroten grovt, skiva löken tunt. Rör samman creme fraiche, majonnäs och senap och blanda i vitkålen, morötterna och…

Läs mer

Fyllda tomater med parmesan

Ingredienser 4 stora tomater 2 msk persilja 1 msk ströbröd 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl riven parmesan salt och peppar Så här gör du Skär av locket på tomaterna och gröp ur. Blanda innanmätet med övriga ingredienser och lägg tillbaka i  tomaterna. Strö över parmesan och värm i ugnen på 225°C i ca…

Läs mer