Griljera Jul- & Helgskinka

Griljera Jul- & Helgskinka

Ingredienser

Griljering

1 st färdigkokt Jul- eller helgskinka
1 ägg
1 msk senap
Ströbröd

Spad

2 dl vatten
Hela kryddpepparkorn
2 st lagerblad

Så här gör du
Blanda 1 ägg och 1 msk senap. Pensla skinkan med blandningen. Strö över ströbröd. Sätt in skinkan i 225 grader i cirka 10 minuter eller tills den fått en vacker brun färg.

Tag vara på spadet och använd det till dopp i grytan. Späd med 2 dl vatten och krydda gärna med några hela kryddpepparkorn och ett par lagerblad. Låt sjuda på svag värme innan servering.

Tips!

Om det skulle bli en bit skinka över när julen är slut kan du alltid göra en hel del olika rätter på det som blir kvar. Det går även bra att dela skinkan och frysa in. En färdigkokt skinka håller sig i cirka en vecka i kylen vid högst +8 grader. Hållbarheten på skinkan förkortas om den står länge i rumstemperatur.